Nederlands | Gast In Toscane
English | Gast In Toscane
 

Arezzo

OP VAKANTIE IN DE REGIO AREZZO

Vanuit deze streek kunt u verschillende regio’s bezoeken. Vanuit Arezzo met de trein naar Florence of Rome, maar ook Umbrie met Assisi en Pergia behoren tot de mogelijkheden.

PROVINCIE AREZZO (AR)
Arezzo is een van de tien provincies van de Italiaanse regio Toscane. De provincie telt ongeveer 325.000 inwoners op een oppervlakte van 3235 km². Hoofdstad is de gelijknamige stad. De officiële afkorting van de provincie is AR.
Arezzo is een overwegend heuvelachtig gebied, met daarnaast vier grote valleien, namelijk de Casentino, de Arnovallei (Valdarno Superiore), de Chianavallei (Val di Chiana) en de Tibervallei (Val Tiberina). De hoofdstad Arezzo ligt op de plaats waar de Casentino overgaat in het Valdarno en het Val di Chiana.

Belangrijke plaatsen
AREZZO, MONTE SAN SAVINO, CORTONA, FOAINO DELLA CHAINA
Arezzo is een stad in de Italiaanse regio Toscane met ongeveer 90.000 inwoners. Het is de hoofdstad van de provincie Arezzo. Arezzo ligt 80 kilometer ten zuidoosten van Florence aan de belangrijkste weg- en spoorverbinding tussen Noord-Italië en Rome. Het ligt op de overgang van verschillende valleien in een verder overwegend heuvelachtig gebied.
Aangrenzende gemeenten Anghiari, Capolona, Castiglion Fibocchi, Castiglion Fiorentino, Città di Castello, Civitella in Val di Chiana, Cortona, Laterina, Marciano della Chiana, Monte San Savino, Monte Santa Maria Tiberina, Monterchi, Subbiano
Sansepolcro

CORTONA
Aangrenzende gemeenten Arezzo, Castiglion Fiorentino, Castiglione del Lago, Città di Castello, Foiano della Chiana, Lisciano Niccone, Montepulciano, Sinalunga, Torrita di Siena, Tuoro sul Trasimeno
Cortona is een van oorsprong Etruskische stad in de bergen van de provincie Arezzo, in de Italiaanse regio Toscane. De stad is gesticht op één van de vroegst bewoonde heuvels van de provincie en met zijn reliëfrijke straatjes vergelijkbaar met steden als Assisi en Volterra. De stad verwierf extra bekendheid doordat hij als achtergrond diende voor enkele scènes in Roberto Benigni's film La vita è bella.
De Amerikaanse schrijfster Frances Mayes kocht in de jaren negentig een oud huis in Cortona, en knapte het helemaal op. Daarover schreef zij het boek Under the Tuscan sun (1996). Het werd een bestseller, verfilmd in 2003, en sindsdien is het aantal Amerikaanse toeristen er sterk gestegen, evenals de prijs van het onroerend goed.
Cortona ligt niet ver van de grens tussen Toscane en Umbrië. In het westen spreidt zich onder het stadje het brede Valdichiana-dal uit met op de achtergrond de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata (1738 m.). Het in Umbrië gelegen Trasimeense Meer is te zien vanuit de hogere delen van de stad.

SANSEPOLCRO
Deze geboortestad van Piero della Francesca, de bekende humanist is zeker een bezoekje waard. Je vindt er de BUITONI-fabrieken en bovenal: een interessant historisch centrum. Fan van Piero della Francesca? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het dorpje Monterchi, waar zich een museum bevindt met documenten over het werk en het leven van deze kunstenaar.

AANRADER VOOR WINKELLIEFHEBBERS
Via de autostrada A1 richting Rome kan men ook naar de Outlet in Valdichiana.

Oppervlakte : 3235 km²
Aantal inwoners : 325000

  • {{ house.name }}

    • Regio: {{ house.regionname }}
    • Plaats: {{ house.placename }}
    Meer informatie >