Nederlands | Gast In Toscane
English | Gast In Toscane
 

Bezienswaardigheden Toscane

Toscane is een regio in centraal Italië, die in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië, in het zuiden aan Latium en in het westen aan de Tyrrheense Zee grenst.

Belangrijke toeristische bestemmingen in Toscane zijn de steden Florence, Pisa, Lucca, Maremma, Crete Senesi, San Gimignano, Cortona, Volterra en Siena. Toscane heeft 120 natuurreservaten en wordt vaak gezien als een van de mooiste delen van Italië. Kortom, er is ontzettend veel te zien in Toscane. Wij willen u graag laten zien welke bezienswaardigheden Toscane te bieden heeft.

Bezienswaardigheden in de regio Florence, Toscane

De provincie Florence (Italiaans: Firenze) is een van de tien provincies van de Italiaanse regio Toscane. Hoofdstad is de gelijknamige stad Florence. De provincie ligt in de noordoostelijke hoek van de regio. De officiële afkorting is FI. In Florence treft u prachtige bruggen, paleizen, pleinen, kerken en musea aan. Veertien kilometer ten zuiden van Florence treft u de Europese hoofdstad van het aardewerk aan, namelijk Impruneta.

Bezienswaardigheden in de regio Siena, Toscane

Echte Toscaneliefhebbers verkiezen Siena boven Firenze. Het is een prachtige stad met een ontzettend mooi binnenplein, het wereldberoemde Piazza del Campo. Siena is een bijzondere middeleeuwse stad. Deze stad staat ook op de beroemde werelderfgoedlijst van Unesco. Naast dit plein zijn er nog meer bezienswaardigheden in Siena.

Bezienswaardigheden in de regio Livorno, Toscane

Livorno is geliefd bij toeristen door de smalle kuststrook met prachtige zandstranden. Ook valt het merendeel van de eilanden van de Toscaanse Archipel onder Livorno. Andere bezienswaardigheden in de provincie zijn haven- en industriestad Piombino, Cecina, de luxueuze badplaats Castiglioncello, Portoferraio op Elba en het industriestadje Rosignano.