Nederlands | Gast In Toscane
English | Gast In Toscane
 

Podere Il Poggetto

Siena | Monticiano


Features

Type of residence Detached
Persons 10
   
Area 0
Swimmingpool Private
Bedrooms 5
Bathrooms 3
Extra bed on request and for free
Children's bed € 3 per night, linen not provided
Electricity costs inclusive
Cleaning costs 80
Bedding inclusive
Towels inclusive
Deposit 150
Heating costs 4.50 m3
Booking costs 25


Extra features

Ground floor only No
Has refrigerator Yes
Has oven Yes
Has dishwasher Yes
Has washing machine Yes
Has television Yes
Has fireplace Yes
Has heating Yes
Has garden Yes
Has garden furniture Yes
Fenced garden No
Has terrace Yes
Has barbecue Yes
Has sunbeds Yes
Has Wi-Fi Yes
House located at the coast No
Airconditioning Yes
Suitable as a wedding location No
Suitable for the disabled No
Agriturismo No
Luxurious villa No
B & B No
Group location No
Fenced swimming pool No
Pets allowed Yes


Description

Poggio Il Poggetto

Situated in a panoramic position overlooking a green landscape of wooded hills, this beautiful stone house, surrounded by a wide fenced garden, has been recently restored and furnished simply and comfortably for holiday use. There is a large garden with table and chairs for dining out, at the end of the garden there is a pool ( 6x12 mts) There is a lot of shadow by surrounding trees. In the nearest village, there are shops, a bank, a post office and a local restaurant serving typical Tuscan cuisine. Siena is 34 kms away.

Sleeps 10+2 - sqm On the ground floor there is a spacious living room with fireplace, a kitchen (oven, cooker, fridge, freezer, dishwasher), one double bedded room, one twin bedded room and a bathroom with shower. On the first floor there is a living room, two double bedded rooms, one twin bedded room, a bathroom with bath tube and a bathroom with shower.. Satellite tv, barbecue, washing machine available.

The prices for the house. per 7 nights and they include water, gas, electricity, linen for bedrooms, bathrooms and kitchen, changed weekly. use of wifi. Extra bed available for free. Baby cot: € 3 per night (linen not provided).

To pay on the premises: € 80 cleaning costs. Central heating: € 4.50 per cubic meter. Use of airco upon use. Pets allowed: extra charge € 25 with a maximum of 3 dogs. Inventory deposit: € 150.
Swimming pool: open from the 8th of May till the 2nd of October. The pool is 6 x12 m large and 1,20-150 m deep. Local tax must be paid on the spot.
On request in low season arrivals allowed any day of the week and possibility of short stays of minimum 4 nights with pro-rata rates.

Prices

Season Start End Arrival Per night Per week
Laagseizoen 08-01-2021 03-04-2021 Any N/A € 1.210,-
Laagseizoen 10-04-2021 22-05-2021 Any N/A € 1.210,-
Laagseizoen 11-09-2021 18-12-2021 Any N/A € 1.210,-
Middenseizoen 03-04-2021 10-04-2021 Saturday N/A € 1.700,-
Middenseizoen 22-05-2021 03-07-2021 Saturday N/A € 1.700,-
Middenseizoen 21-08-2021 11-09-2021 Saturday N/A € 1.700,-
Middenseizoen 18-12-2021 07-01-2021 Saturday N/A € 1.700,-
Hoogseizoen 03-07-2021 21-08-2021 Saturday N/A € 2.100,-

Guest speak

 • Fam. Boelhouwer

  Had a stay in Podere Il Poggetto

  Hallo Addy,

  Een ietwat late reactie, maar ik heb het na thuiskomst direct erg druk gehad met het opstarten van het nieuwe schooljaar en nog geen tijd gehad om jou eens rustig ene mailtje te sturen.
  En dat is wel nodig want ons gezin heeft genoten ! Voor bijna iedereen ( op een na) was het de eerste kennismaking met Italië. We hebben , noodgedwongen door het weer, een echte luiervakantie gehad en helaas weinig steden bezocht ;daarvoor was het echt te heet. In onze tweede week was het 45 graden!!
  Des te belangrijker waren de huizen en hun omgeving voor ons dus. Van beide huizen; La Silva ( Seggiano) en Il Podero Pogetto ( Monticiano)hebben we genoten; elk huis had zijn charme. En wat waren we blij met het zwembad!! Nu hebben we alleen de foto’s nog en de herinneringen. J
  La Silva: heerlijk zwembad met fantastisch uitzicht, heerlijke overkapping op het noorden, lekker koel. Hier hebben we nog wel het een en andere bekeken; Castel del Piano en de Monte Amiata
  Podero: Alleen maar het dorp zelf in geweest. Een zoon is met zijn vriendin nog naar Siena geweest, maar wij allemaal niet. We komen nog wel een keer terug als het minder heet is voor de bezienswaardigheden. Monticiano was gezellig: leuke wijnbar waar we regelmatig gezeten hebben met eindelijk goed Engels sprekende eigenaren. Leuke en goede bakker, prima slagerij en Raphaëlla, wat een schat. Onze dochter is in verwachting en de dag dat we naar Monticiano vertrokken moesten we uiteraard al om 10.00u weg maar konden we pas om 16.00u het huis in. Onze dochter voelde zich die dag helemaal niet lekker en het was ook nog eens een keer heel heet. We zijn naar Raphaëlla gegaan en hebben de situatie in onze beste Italiaans en gebaren uitgelegd. Ze begreep het meteen. Heeft ons naar de wijnbar gestuurd waar we geluncht hebben en heeft met de schoonmakers geregeld dat we al om 13.00u het huis in konden. Top!!!
  In die tweede week hebben we ook genoten van een diner dat klaar gemaakt was door Bert en Marieke van MangiACasa!! Geweldig, dat was heerlijk en erg gezellig.
  Kortom, Addy; we hebben een topvakantie gehad. We zullen je aanbevelen bij vrienden en familie,

  Groetjes,
  Hilma Boelhouwer,


 • Simone Hensen

  Had a stay in Podere Il Poggetto

  Beste Addy,

   

  Wij hebben met z’n achten ( 4 stellen) een prima tijd gehad in het huis. De sleutel ophalen was onze eerste kennismaking met mevrouw Raffaella.

  Met onze slechte kennis van het Italiaans maar met handen en voeten zijn wij ver gekomen, samen met haar zijn wij naar het huis gegaan.

  Wat een prachtige locatie en als welkom een fles wijn gekregen. 

  Het dorp heeft alle faciliteiten die je nodig hebt, maar zelf hebben wij voornamelijk boodschappen gedaan in Siena.

  Wij hebben behalve goeie avonden bij het huis, ook veel uitstapjes gemaakt. Wij hebben ons wel vermaakt. 

  Als er iets niet aanwezig was, dan hebben wij het zo creatief mogelijk in elkaar gezet ( weegschaal met kledinghanger en plastic bekertjes om het gist af te wegen voor de pizza’s).

  ’s Ochtends kwam ook vaak iemand het zwembad controleren, maar wij hadden zelf ook een waterbaan gemaakt vanaf de douche naar het zwembad, om het water bij te vullen ( later de tuinslang gevonden). Natuurlijk ook wespenvallen met petflessen. Nog nooit hebben wij zulke grote wespen naast de gewone gezien. Deze deden dan niks, maar de kleintjes waren minder plezier.

  De anderen hebben ook nog cadeautjes in de winkel van mevrouw Raffaella gekocht voor mijn verjaardag, wat ook een erg groot feest was, slingers over het terrein, en lekker knallen met flessen.

  Wij hebben de honden kunnen overstemmen met ons feestje. 

  Voor de terugreis hebben de 2 stellen die met het vliegtuig zijn gegaan, gevraagd aan mevrouw Raffaella of zij een taxi kon regelen, dit was niet nodig, iemand uit het dorp heeft hun naar Siena gereden.

  Ik vond het huis zelf uitermate geschikt voor volwassen, ik las in het gastenboek(in het huisje) dat er mensen met kinderen het er minder geschikt vonden. Voor mij blijft de vraag in hoeverre je zelf je kinderen kunt bezighouden, of niet. Een eigen terrein, een zwembad, BBQ, pizzaoven en een prachtige omgeving, ik zou niet weten wat er mis aan is.

   

  Dank voor de leuke kaart die op de mat lag bij terugkomst!

   

  Ik zal ook zeker, als ik mensen spreek die naar Toscane willen, de site gastintoscane.nl aanbevelen en het goeie contact zo anders (beter, fijner) dan bij grote organisaties!

   

  Met vriendelijke groet,

  Simone Hensen