General conditions

Algemene voorwaarden
ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GAST IN TOSCANE

VOORSTRAAT 33, 3247 CD IN DIRKSLAND

Reserveringen: U kunt schriftelijk of telefonisch reserveren. Per boeking wordt € 25,00  reserveringskosten in rekening gebracht. Deze kosten dienen tegelijk met een aanbetaling van 30 tot 40 % van de rekening te worden voldaan. 40 % komt voor maar dan wordt er een gedeelte in depot gezet voor de eigenaar. Het restant van het bedrag dient uiterlijk 4 weken voor aanvang van de huur te zijn voldaan of ter plaatse aan de eigenaar betaald te worden.Bij niet tijdige betaling bent U in verzuim. U wordt daar schriftelijk op gewezen en heeft dan alsnog de mogelijkheid het nog verschuldige bedrag binnen 7 werkdagen te voldoen. Indien betaling ook dan uitblijft, wordt de overeenkomst geacht te zijn geannuleerd op de dag van verzuim. GAST IN TOSCANE heeft het recht om de daarvoor verschuldigde annuleringskosten in rekening te brengen. In dat geval worden de reeds betaalde gelden met de annuleringsgelden verrekend.

Indien u uw reis annuleerd dient u altijd 10 % van de reissom te betalen aan Gast in Toscane. De annulering dient schriftelijk of via e-mail aan Gast in Toscane te worden medegedeeld. De stempel van TPG Post is bepalend voor de verzenddatum.

Annuleringsverzekering/reisverzekering: GAST IN TOSCANE werkt samen met UNIGARANT Verzekering, waarbij u een annuleringsverzekering kunt afsluiten. Bij annulering zonder geldige reden zijn naast de reserveringskosten de volgende bedragen verschuldigd:

- bij annulering tot de 42ste dag voor de dag van aankomst: 30% van de reis- en/of huursom.

- bij annulering van de 42ste dag tot de 28ste dag voor de dag van aankomst: 60% van de reis- en/of   huursom.

- bij annulering van de 28ste dag tot de dag van aankomst: 90% van de reis- en/of huursom.

- bij annulering op de dag van aankomst of later: de volle reis- en/of huursom.

GAST IN TOSCANE treedt op als tussenpersoon voor het afsluiten van een annuleringsverzekering bij UNIGARANT verzekeringen.

 -Bij annulering van een reservering, waarvoor een annuleringsverzekering is afgesloten, en welke voldoet aan de annuleringsvoorwaarden van Unigarant reisverzekeringen, zal het reeds betaalde huurbedrag, exclusief de boekingskosten en de kosten van de annuleringsverzekering, worden terugbetaald overeenkomstig de polisvoorwaarden.

- In geval van overmacht als staking, oorlog, weersomstandigheden of een natuurramp zal in overleg met de huurder besloten worden een andere woning of het annuleren van de huurovereenkomst en restitutie van het betaalde deel.

Aankomst en vertrek: Op de dag van aankomst kunt u de woning vanaf 16:00 uur betrekken. Op de dag van vertrek dient u de woning om 10:00 uur te verlaten. Elke wijziging van de datum en het uur van aankomst moet gemeld worden aan Gast in Toscane. In geval van onvoorziene vertragingen, de dag van aankomst, wordt de huurder geacht Gast in Toscane of de eigenaar van de woning te verwittigen. Indien de eigenaar niet bereikbaar is of als de vertraging niet tijdig werd gemeld, kunnen de eigenaar, zijn vertegenwoordiger en Gast in Toscane geenszins aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen. Voortvloeiende kosten zijn ten laste van de huurder.

Aantal personen:
Wij verzoeken u het in de huisomschrijving aangegeven aantal personen niet te overschrijden, ook wanneer het maar voor 1 nacht zou zijn. De eigenaar kan hierdoor veel problemen krijgen en als u op een locatie zit waar meerdere woningen zijn, is het niet altijd leuk voor andere gasten. Mocht u van te voren weten dat er bezoek komt laat u dit dan even weten! De verhuurder mag extra personen weigeren of tegen betaling toelaten

Water en electriciteit: In zuidelijke landen komen storingen in water- en electriciteitsvoorziening vaker voor dan in Nederland. De verhuurder noch Gast in Toscane kan voor de eventuele schade aansprakelijk worden gesteld.
Inbegrepen: Het gebruik van de elektriciteit is in de huurprijs inbegrepen.
Niet inbegrepen en naar verbruik: Kosten worden (aan de hand van meterstanden bij aankomst) bij vertrek in rekening gebracht overeenkomstig de geldende lokale tarieven.

Verwarming
Uiteraard laten wij u vrij om in het koude seizoen, uw vakantiehuis tot een aangename temperatuur te verwarmen. Wij willen u echter wel van tevoren waarschuwen voor de kosten voor centrale verwarming, omdat deze hoog zijn. De kosten bedragen ongeveer vanaf € 15,- tot € 25 per dag. Het is uiteraard ook mogelijk om een vakantiehuis te huren, dat wordt verwarmd doormiddel van een open haard of gaskachel. Wij informeren u hier graag over. De zwembad gaan bij de meeste woningen pas in begin mei en bij sommigen half mei pas open, op verzoek kan dit in overleg met de eigenaar eerder als het weer het toelaat.

Linnen
Bij de meeste vakantiewoningen die Gast in Toscane verhuurt, is het mogelijk linnengoed te bestellen. Dit pakket bestaat per persoon uit een grote handdoek, een kleine handdoek en beddengoed. In Italië zijn keukendoeken nog niet algemeen ingeburgerd. Wij adviseren u deze zelf mee te brengen.
Strandlakens en handdoeken voor bij het zwembad worden niet meegeleverd.
In een enkel huis wordt het linnengoed niet geleverd en dient u deze zelf mee te brengen. Dit wordt vermeld op onze website en in het voucher.
Het zal per huis schelen of de bedden voor u zijn opgemaakt. Sommige eigenaren vinden dit een vorm van gastvrijheid, andere juist het tegendeel.
In sommige gevallen kan (bijv. als er een wasmachine is) gevraagd worden zelf voor de verschoning zorg te dragen. Dit pakket kost € 8,- als u het direct bij de reservering bestelt. Wanneer u alleen van het beddengoed gebruikt wilt maken betaalt u € 5,-. Het achteraf bestellen van beddengoed kost € 15,-

Borgsom: Deze dient bij aankomst te worden betaald. Bij vertrek, na controle van de accommodatie, wordt het bedrag met aftrek van de extra’s en/of eventueel door u veroorzaakte schade gerestitueerd.

Kinderbed: Wanneer direkt bij de boeking een kinderbedje gewenst is, kan dit aangevraagd worden. Eventuele kosten hiervoor dienen ter plaatse betaald te worden.

Huisdieren: Huisdieren zijn in veel gevallen van onze huizen welkom maar altijd in overleg met de verhuurder, 

Aansprakelijkheid: Gast in Toscane is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal, schade of letsel berokkend door de huurder, door welke oorzaak dan ook. De beschrijvingen op onze site zijn juist en te goeder trouw opgesteld. Wij wijzen iedere verantwoordelijkheid af voor eventuele wijzigingen die buiten haar medeweten door de eigenaar werden aangebracht. Bij de woning afgedrukt foto’s geven een idee van de betreffende accommodatie. Het kan zijn dat bijvoorbeeld foto’s van het interieur afwijken van de ter plaatse verkregen woning.

Klachten: Alle accommodaties zijn ter plaatse door ons zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd. Als er desondanks toch iets niet in orde blijkt te zijn, neemt u dan contact op met de eigenaar of direct met ons, anders verliest men het recht op restitutie. Wie zonder overleg met onze vertegenwoordiger een andere accommodatie betrekt of de gehuurde accommodatie verlaat, verliest het recht op een restitutie. Binnen 7 dagen na terugkomst moet een schriftelijke klacht bij ons ingediend worden.

Onverharde wegen: Deze komen met regelmaat voor in Centraal Italie, daar de accommodaties in het algemeen landelijk zijn gelegen.

Zwembad: Wanneer het weer het toelaat zijn de meeste zwembaden open vanaf 15 mei, alleen anders wanneer bij de accommodatie beschreven. De meeste zwembaden sluiten 30 september, dit kan evt. eerder zijn weersafhankelijk. Mocht het zwembad voor u van groot belang zijn, informeert u dan tijdens de boeking.

Overlast: Riolen laten af en toe te wensen over en insekten kunnen zeer hinderlijk zijn. De accommodaties zijn landelijk gelegen en omgeven door wijn- /olijfgaarden en boerderijen, landbouwwerktuigen worden van tijd tot tijd gebruikt.

De foto’s: De door ons getoonde foto’s zijn merendeels van de accommodatie, maar kunnen ook een indicatie geven voor de luxe van de accommodatie en/of zijn omgeving.


Prijsveranderingen en typfouten voorbehouden.


Gast in Toscane 2009