Annuleringsverzekering

Beste Gast,

U kunt bij Gast in Toscane tegenwoordig geen annuleringsverzekering meer afsluiten. Het kantoor waar ik altijd mee samenwerkte is verkocht en de huidige aanbieder kan het alleen maar aanbieden via een " button " op mijn site. Ik wil de site liever puur houden zoals hij is zonder allerlei reclame erop. U zult zich helaas moeten richten tot u bank of verzekeringsadviseur.

Er zijn diverse soorten verzekeringen, een aflopende verzekering, die sluit u af per reis en een doorlopende reisverzekering, deze loopt het gehele jaar met u mee. Bij een aflopende verzekering kunt u ook kiezen voor twee nuttige uitbreidingen: Waarnemer en Samengestelde reis. 

Waarnemer

Dat u met een gerust hart kunt annuleren wanneer er zich thuis, binnen uw familie, nare ontwikkelingen voordoen, is volkomen logisch. Maar wat als er iets gebeurt met degene die op uw huis en huisdieren past? Of met degene die uw zaken waarneemt tijdens uw vakantie? Of met een vriend of vriendin die plotseling ernstig ziek wordt? Ook dan biedt deze verzekering een oplossing. Voor 1% extra premie per waarnemer kunt u iedereen meeverzekeren die u reden kunnen geven naar huis terug te gaan.

Samengestelde reis

Bestaat uw reis uit losse onderdelen, zoals een vliegticket, een vakantiehuis en een rondreis, dan is dit een samengestelde reis. Het uitvallen van een van de onderdelen geeft bij een 'gewone' annuleringsverzekering geen recht op vergoeding van de overige onderdelen. Kiest u voor de uitbreiding 'Samengestelde reis' dan heeft u de perfecte oplossing; de annuleringskosten van de overige onderdelen worden dan wél vergoed. Deze verzekering is vrij nieuw en is tot stand gekomen naar aanleiding van de aswolken in het luchtruim waardoor vele vakantiegangers buiten hun schuld niet op hun vakantieadres aankwamen of daarnaast extra kosten moesten maken voor verblijf.

Wanneer u de uitbreiding Waarnemer of Samengestelde Reis wilt meeverzekeren kunt u dit bij reservering aangeven.  

Wat kost de verzekering?

De premie voor de gewone annuleringsverzekering Aflopende 5 tot 6% van de reissom/huursom. 

Voor de uitbreidingen 'Samengestelde reis' en 'Waarnemer' wordt per uitbreiding 1% extra berekend.

Klik hier voor de voorwaarden (PDF).