1.  Algemeen 
  2.  Kenmerken 
  3.  Foto's 
  4.  Omgeving / ligging 
  5.  Print 
298

Azienda Colognole/ Il Mago

Plaats: Rufina

Azienda Colognole

De landstreek tussen Mugello en Val d'Arno is lang niet zo bekend als de andere gebieden in Toscane, maar de streek is zeer aantrekkelijk om te bezoeken. Kenmerkend voor dit gebied is dat het midden in de Apennijnen ligt, waardoor het landschap in deze streek wordt afgewisseld door schaduwrijke bossen, idyllische wijnbergen, prachtige zonnebloemvelden en fraaie olijfboomplantages.De tot de verbeelding sprekende cipreslanen leidden vaak vaak naar historische rijke oude kloosters, verborgen landgoederen en plotseling opdoemende kleine dorpjes.
Dit alles maakt deze streek zeer de moeite waard. In het aangrenzende gebied genaamd de Montagna Fiorentina liggen de aantrekkelijke stadjes Rufina, Dicamano en Pontassieve aan de monding van de Sieve. Deze streek biedt u de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar de beroemde wijnregio van Rufina en Pomino. In de nabij gelegen dorpjes kunt u uitstekend uw dagelijkse boodschappen doen. Er bevinden zich leuke winkeltjes en een paar goede restaurants. Wanneer u hier toch bent is de wekelijkse markt een echte aanrader! Azienda Colognole, een oud landgoed dat al vijf generaties lang tot de familie van landgraaf Spalletti behoord. In alle woningen is er centrale verwarming, zodat het ook in de herfst en winter aangenaam vertoeven is op landgoed Colognole. Deze tijd is trouwens interessant voor kunst- en cultuurliefhebbers
aangezien museumbezoek en bezichtigingen aan de stad Florence ( 30 km ) veel aangenamer zijn aangezien het toeristen seizoen voorbij is. Ook is er vanuit Rufina een treinverbinding naar Florence. Een goedkope en snelle oplossing voor een bezoek aan Florence. De Apennijnen verleidden het landschap rondom Colognole tot aangename vergezichten en zorgen er tevens voor dat het in de zomer, met een lichte bries op het hoger gelegen gedeelte, prettig verblijven is. Vanuit de diverse woningen heeft u een indrukwekkend uitzicht over het Sievedal, met glooiende heuvels afgewisseld met wijngaarden, olijfgaarden, zonnebloemvelden, cederbomen, honderd jaar oude eikenbomen en rijen met cipressen. Op het landgoed zijn er diverse activiteiten, ook kunt u een rondleiding volgen over het landgoed met o.a. een bezoek aan de uitgebreide woning van de adellijke familie en de wijnkelder. Op het landgoed zijn er tevens 4 meren, hier kunt u vissen en ook na overleg met de jachtopziener mogelijk jagen. Nog een kleine opmerking: het landgoed is een landbouwbedrijf, in de zomers moet er geoogst worden en in de herfst is er de wijn en de olijvenoogst. Bij de receptie is een klein restaurant waar u tegen betaling kunt ontbijten en op afspraak 's avonds kunt dineren. Buffetontbijt € 10 p.p. en halfpension
€ 30 p.p.

Azienda Colognole is een stukje historie waar u de hectische tijd van tegenwoordig even achter u kunt laten.

Podere Il Mago
Podere Il Mago werd in de jaren negentig volledig gerestaureerd en in twee aparte delen verdeeld. Beneden werd van de oude stal een grote eetkamer gemaakt met op de vloer de typische Toscaanse terracotta plavuizen, de originele balken plafonds en de grof gestucte wanden. Ook bevindt zich beneden de TV ruimte en de ruime keuken met open haard en wasmachine. Via de trap kom u in de vier ruime slaapkamers. Eén badkamer met bad en één badkamer met douche. Alles is smaakvol ingericht met behoud van alle originele elementen. Voor de ingang van de woning is nog een overdekte pergola waar u heerlijk kunt genieten van enkele schaduwrijke momenten. In de tuin vindt u een barbecue. Op ongeveer 250 meter afstand is het zwembad met een afmeting van 7 x 14 meter.

Deze prijzen zijn inclusief alle kosten voor stroom, water, gas, beddengoed en handdoeken en eindschoonmaak. In het voor- en naseizoen moeten verwarmingskosten apart afgerekend worden.
Deze prijzen zijn inclusief alle kosten voor stroom, water, gas, beddengoed en handdoeken en eindschoonmaak. In het voor- en naseizoen moeten verwarmingskosten apart afgerekend worden. Er is een WiFi connectie, wasruimtes, restaurant, zwembad is geopend vanaf 1 mei tot en met 30 september en de mogelijkheden tot tennis, paardrijden etc.

VANAF 1 MAART 2012 GELDT EEN TOERISTENBELASTING DEZE IS HIER € 1,00 P.PERSOON PER NACHT VOOR DE EERSTE 6 NACHTEN. KINDEREN ONDER DE 16 HOEVEN NIET TE BETALEN. DIT IS EEN IDEE VAN DE ITALIAANSE REGERING WAARAAN WIJ HELAAS NIETS KUNNEN DOEN.

Prijzen

Laagseizoen

01.03-18.04 05.10-13.12
€ 810,-

Tussenseizoen

19.04-21.06 07.09-04.10 14-12-06.01.2020
€ 990,-

Hoogseizoen

22.06-12.07 17.08-06.09 SUPERHOOG 13.07-16.08 € 1590
€ 1500,-