1.  Algemeen 
  2.  Kenmerken 
  3.  Foto's 
  4.  Omgeving / ligging 
  5.  Print 
303

Azienda Colognole met Vinaccciolo

Plaats: Rufina

Azienda Colognole

De landstreek tussen Mugello en Val d'Arno is lang niet zo bekend als de andere gebieden in Toscane, maar de streek is zeer aantrekkelijk om te bezoeken. Kenmerkend voor dit gebied is dat het midden in de Apennijnen ligt, waardoor het landschap in deze streek wordt afgewisseld door schaduwrijke bossen, idyllische wijnbergen, prachtige zonnebloemvelden en fraaie olijfboomgaarden. De tot de verbeelding sprekende cipressenlanen leidden vaak vaak naar historische rijke oude kloosters, verborgen landgoederen en plotseling opdoemende kleine dorpjes.
Dit alles maakt deze streek zeer de moeite waard. In het aangrenzende gebied genaamd de Montagna Fiorentina liggen de aantrekkelijke stadjes Rufina, Dicamano en Pontassieve aan de monding van de Sieve. Deze streek biedt u de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar de beroemde wijnregio van Rufina en Pomino. In de nabij gelegen dorpjes kunt u uitstekend uw dagelijkse boodschappen doen. Er bevinden zich leuke winkeltjes en een paar goede restaurants. Wanneer u hier toch bent is de wekelijkse markt een echte aanrader! Azienda Colognole, een oud landgoed dat al vijf generaties lang tot de familie van landgraaf Spalletti behoord. In alle woningen is er centrale verwarming, zodat het ook in de herfst en winter aangenaam vertoeven is op landgoed Colognole. Deze tijd is trouwens interessant voor kunst- en cultuurliefhebbers
aangezien museumbezoek en bezichtigingen aan de stad Florence ( 30 km ) veel aangenamer zijn aangezien het toeristen seizen voorbij is. Ook is er vanuit Rufina een treinverbinding naar Florence. Een goedkope en snelle oplossing voor een bezoek aan Florence. De Apennijnen verleidden het landschap rondom Colognole tot aangename vergezichten en zorgen er tevens voor dat het in de zomer, met een lichte bries op het hoger gelegen gedeelte, prettig verblijven is. Vanuit de diverse woningen heeft u een indrukwekkend uitzicht over het Sievedal, met glooiende heuvels afgewisseld met wijngaarden, olijfgaarden, zonnebloemvelden, cederbomen, honderd jaar oude eikenbomen en rijen met cipressen. Op het landgoed zijn er diverse activiteiten, ook kunt u een rondleiding volgen over het landgoed met o.a. een bezoek aan de uitgebreide woning van de adellijke familie en de wijnkelder. Op het landgoed zijn er tevens 4 meren, hier kunt u vissen en ook na overleg met de jachtopziener mogelijk jagen. Nog een kleine opmerking: het landgoed is een landbouwbedrijf, in de zomers moet er geoogst worden en in de herfst is er de wijn en de olijvenoogst. Bij de receptie is een klein restaurant waar u tegen betaling kunt ontbijten en op afspraak 's avonds kunt dineren. Ontbijt kost € 10 p.p. en half pension is € 30 p.p.

Indien u met een grote groep wilt afreizen naar Colognole is dat natuurlijk mogelijk. De Fattoria; grappola, acino en vinacciolo gezamenlijk
Laagseizoen € 1340
Tussenseizoen € 1830
Hoogseizoen € 2490
Superhoog € 2590
Gebruik gas in de winter € 25 per dag

Azienda Colognole is een stukje historie waar u de hectische tijd van tegenwoordig even achter u kunt laten.

De woning Vinacciolo ligt op de eerste verdieping van het grote huis. Het is ruime woning en heeft een woonkamer, tweepersoonsbed, een keuken en een badkamer met douche.

Voor de woning La Fattoria heeft u de beschikking over een groot terras. Iets beneden ligt de receptie en de mogelijkheid om te ontbijten en/of dineren. Daarachter ligt het grote zwembad vanwaar u op het terras een prachtig uitzicht heeft op de omgeving. Deze is geopend vanaf 1 mei tot en met 30 september.

Deze prijzen zijn inclusief alle kosten voor stroom, water, gas, beddengoed en handdoeken en eindschoonmaak. In het voor- en naseizoen moeten verwarmingskosten apart afgerekend worden.
Er is een WiFi connectie, wasruimtes, restaurant, zwembad is geopend vanaf 1 mei tot en met 30 september en de mogelijkheden tot tennis, paardrijden etc.

VANAF 1 MAART 2012 GELDT EEN TOERISTENBELASTING DEZE IS HIER € 1,00 P.PERSOON PER NACHT VOOR DE EERSTE 6 NACHTEN. KINDEREN ONDER DE 16 HOEVEN NIET TE BETALEN. DIT IS EEN IDEE VAN DE ITALIAANSE REGERING WAARAAN WIJ HELAAS NIETS KUNNEN DOEN.

Prijzen

Laagseizoen

01.03-18.04 05.10-13.12
€ 300,-

Tussenseizoen

19.04-21.06 07.09-04.10 14-12-06.01.2020
€ 400,-

Hoogseizoen

22.06-12.07 17.08-06.09 SUPERHOOG 13.07-16.08 € 550
€ 530,-