1.  Algemeen 
  2.  Kenmerken 
  3.  Foto's 
  4.  Omgeving / ligging 
  5.  Print 
336

Azienda Colgonole Bed & Breakfast

Plaats: Rufina

Azienda Colognole

De landstreek tussen Mugello en Val d'Arno is lang niet zo bekend als de andere gebieden in Toscane, maar de streek is zeer aantrekkelijk om te bezoeken. Kenmerkend voor dit gebied is dat het midden in de Apennijnen ligt, waardoor het landschap in deze streek wordt afgewisseld door schaduwrijke bossen, idyllische wijnbergen, prachtige zonnebloemvelden en fraaie olijfboomplantages.De tot de verbeelding sprekende cipreslanen leidden vaak vaak naar historische rijke oude kloosters, verborgen landgoederen en plotseling opdoemende kleine dorpjes.
Dit alles maakt deze streek zeer de moeite waard. In het aangrenzende gebied genaamd de Montagna Fiorentina liggen de aantrekkelijke stadjes Rufina, Dicamano en Pontassieve aan de monding van de Sieve. Deze streek biedt u de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar de beroemde wijnregio van Rufina en Pomino. In de nabij gelegen dorpjes kunt u uitstekend uw dagelijkse boodschappen doen. Er bevinden zich leuke winkeltjes en een paar goede restaurants. Wanneer u hier toch bent is de wekelijkse markt een echte aanrader! Azienda Colognole, een oud landgoed dat al vijf generaties lang tot de familie van landgraaf Spalletti behoord. In alle woningen is er centrale verwarming, zodat het ook in de herfst en winter aangenaam vertoeven is op landgoed Colognole. Deze tijd is trouwens interessant voor kunst- en cultuurliefhebbers aangezien museumbezoek en bezichtigingen aan de stad Florence ( 30 km ) veel aangenamer zijn aangezien het toeristen seizoen voorbij is. Ook is er vanuit Rufina een treinverbinding naar Florence. Een goedkope en snelle oplossing voor een bezoek aan Florence. De Apennijnen verleidden het landschap rondom Colognole tot aangename vergezichten en zorgen er tevens voor dat het in de zomer, met een lichte bries op het hoger gelegen gedeelte, prettig verblijven is. Vanuit de diverse woningen heeft u een indrukwekkend uitzicht over het Sievedal, met glooiende heuvels afgewisseld met wijngaarden, olijfgaarden, zonnebloemvelden, cederbomen, honderd jaar oude eikenbomen en rijen met cipressen. Op het landgoed zijn er diverse activiteiten, ook kunt u een rondleiding volgen over het landgoed met o.a. een bezoek aan de uitgebreide woning van de adellijke familie en de wijnkelder. Op het landgoed zijn er tevens 4 meren, hier kunt u vissen en ook na overleg met de jachtopziener mogelijk jagen. Nog een kleine opmerking: het landgoed is een landbouwbedrijf, in de zomers moet er geoogst worden en in de herfst is er de wijn en de olijvenoogst. Bij de receptie is een klein restaurant waar u tegen betaling kunt ontbijten en op afspraak 's avonds kunt dineren.

Azienda Colognole is een stukje historie waar u de hectische tijd van tegenwoordig even achter u kunt laten.

Sinds mei 2007 zijn er vier kamers gerealiseerd en daarna zijn er nog 2 kamers bijgekomen. Allen uitgerust met zithoek, slaapkamer en badkamer, open haard en een tv met satellietverbinding. De gasten hebben het gebruik van alle terrassen, zwembad etc. In het restaurant kunt u eventueel ook dineren op afspraak.

Er zijn zes kamers
3 Classic en 3 Superieur, deze laatste 3 liggen in de grote villa.

Prijzen voor de Classic kamers

Voor de 3-persoonskamer gelden de volgende prijzen;
Laagseizoen € 99 per nacht
Tussenseizoen € 109 per nacht
Hoogseizoen € 124 per nacht
Superhoog € 134

Wilt u gebruik maken van een 2-persoonskamer maar u bent alleen dan betaalt u;
Laagseizoen € 69 per nacht.
Tussenseizoen € 77 per nacht
Hoogseizoen € 87 per nacht
Superhoog € 97 per nacht


De prijzen van de Superieur kamers zijn:

Voor de 3-persoonskamer gelden de volgende prijzen;
Laagseizoen € 120 per nacht
Tussenseizoen € 129 per nacht
Hoogseizoen € 144 per nacht
Superhoog € 154

Wilt u gebruik maken van een 2-persoonskamer maar u bent alleen dan betaalt u;
Laagseizoen € 89 per nacht.
Tussenseizoen € 97 per nacht
Hoogseizoen € 107 per nacht
Superhoog € 117 per nacht

Prijzen voor superieur voor 2 personen
Laagseizoen € 99 per nacht.
Tussenseizoen € 109 per nacht
Hoogseizoen € 119 per nacht
Superhoog € 129 per nacht

Natuurlijk inclusief ontbijt en dagelijkse reiniging. Ook kunt u hier halfpension bestellen. De kosten hiervoor zijn € 30 per persoon.

De prijzen zijn altijd op basis van minimaal 2 nachten.

Prijzen

Laagseizoen

01.03-18.04 05.10-13.12
€ 70,-

Tussenseizoen

19.04-21.06 07.09-04.10 14-12-06.01.2020
€ 80,-

Hoogseizoen

22.06-12.07 17.08-06.09 SUPERHOOG 13.07-16.08 € 100
€ 90,-