Nederlands | Gast In Toscane
English | Gast In Toscane
 

Lid ANVR of SGR

Regelmatig krijg ik tegenwoordig de vraag; “ of ik ben aangesloten bij een ANVR of een SGR.”.  Ik snap de vraag volledig en kan me ook voorstellen dat u die vraag stelt zeker gezien een aantal vervelende incidenten uit vorige jaren, waarin een aantal personen vakantiewoningen aanboden tegen geringe prijzen en deze bij aankomst niet bleken te bestaan! 

Ik zal proberen uit te leggen waarom ik geen lid ben;

Gast in Toscane is niet aangesloten bij ANVR en SGR. De financiële drempels zijn voor een kleine zelfstandige, zoals ik vrij hoog en is het lastig om aan de voorwaarden die ANVR stelt te voldoen:  (citaat van ANVR site) – behaalt als reisorganisator een jaaromzet van ten minste €500.000 Gast in Toscane komt hier bijlange na niet aan. Hiermee toont ANVR zich niet open voor alle reisorganisaties en sluit zij kleine zelfstandige ondernemingen uit. ANVR doet voorkomen of reisorganisaties verplicht zijn lid te zijn. Dit is niet het geval. ANVR is een belangenorganisatie voor 'grotere' reisorganisaties en treedt meer en meer op als consumentenautoriteit. Verder kunt u bij mij geen pakketreizen boeken maar alleen de woningen.  Door mijn manier van werken bied ik mijn klanten een goede garantie tegen een eventueel faillissement, er moet inderdaad aanbetaald worden, hiervan moet ik afdragen en gaat er een bedrag in depot voor de eigenaar maar uw vakantiereis is altijd volledig betaald voordat u afreist!

Ik hoop dat het op deze manier een beetje duidelijk is geworden waarom ik geen lid ben/kan zijn van deze organisaties. Mocht u toch nog twijfels hebben dan heb ik altijd diverse vaste gasten van “ Gast in Toscane “ die voor me in willen staan en die u altijd kunt bellen of mailen.

Ik werk al zo'n 16 jaar met groot enthousiasme en de vakantiewens en beleving van de gast staat bij mij altijd op de eerste plaats. Gelukkig zijn er heel veel mensen die net zo enthousiast zijn als ik over Italië en die komen ook regelmatig terug als " Gast " in Toscane. 

Met een vriendelijke groet,

Gast in Toscane

Addy van Zoest de Gast