Smulpagina
Hier dan het recept voor Tiramisu met aardbeien en Limoncello!
Benodigheden:
2 bakken aardbeien
250 slagroom
75 gr witte basterd of gewoon kristalsuiker
4 eierdooiers
500 gr mascarpone
limoncello
250 gram lange vingers
eventueel naar keuze nog lemon curd.
Klop de slagroom met 1 etl suiker stijf, in andere kom eierdooiers romig kloppen met de rest van de suiker. Mascarpone door eimengsel licht roeren en uiteindelijk de geklopte slagroom erdoor spatelen. Aparte kom vullen met limoncello, de lange vingers dopen, niet te lang anders worden ze erg zacht. Schaal opvullen, mascarpone mengsel er overheen, dan de aardbeiden, eventueel nog laagje lemon curd maar hoeft niet, handeling herhalen en dan afstrijken met mascarpone en aardbeien en in de koelkast Je kunt het makkelijke een dag van tevoren klaar maken dan is het nog lekkerder!
Eet smakelijk en voor vragen...........
Gevuld Italiaans brood
Koop een groot brood, rond of ovaal maakt niet uit. Maak met een goed broodmes diagonale inkepingen tot bijna aan de onderkant van het brood. Vul een kom met bijvoorbeeld fijn gehakte rozemarijn, basilicum, thijm, oregano, knoflook, grof zeezout en aardig wat olie. Meng dit en doe alles in de inkepingen en bestrooi daarna nog wat met olie en parmesaanse kaas. De oven op 180 graden en in 15 minuten afbakken. Je kunt er ook nog extra kaas indoen. Eerst vullen met bijvoorbeeld camembert, brie, mozzarella en dan de kruidenolie. Heerlijk!